Professors

Peter Winqvist Loggins & Katja Završnik

Peter Winqvist Loggins (USA) és historiador i músic de dansa amb seu a Nova Orleans.

Peter ha fet centenars d’entrevistes els últims 20 anys, amb balladors de Nova York, els campions de Charleston dels anys 20 a Campions Nacionals de 30 a la dècada dels cinquanta, incloent-hi la dansa estatal dels Campions de Swing.

Al principi conegut per la seva recerca de jazz primerenc i swing dance a Califòrnia, i el propietari de l’arxiu i la col·lecció de Dean Collins, això va portar a altres donants i investigadors que han conduït a altres àrees dels Estats Units.

Avui, Peter es trasllada a Suècia després de passar els últims 6 anys vivint a la casa de la infància de Jelly Roll Morton, on va continuar la seva investigació sobre la música i la dansa primerenca que ha estat patrocinada pel departament d’afers culturals estatals els darrers 5 anys.

 

Katja Završnik (SLO) actualment viu a Ljubljana, Eslovènia i viatja realitzant tallers i festivals especials de cap de setmana. En els últims 8 anys ha ensenyat i interpretat a tot Europa i als EUA.

Des del 2005 s’ha centrat en les primeres danses nord-americanes des de l’era del jazz i l’era swing, com el Lindy Hop, Swing, Balboa, Charleston, St Louis Shag i Authentic jazz.

Katja és una ballarina elegant. Al principi, serà seduit amb el seu estil basat en la subtilesa i la finor. Però si la veus una mica més a prop, et sorprendrà la seva musicalitat i els seus peus. La que la situa al mercat entre una de les millors seguidores que compren la connexió i la reactivitat. El seu ball es centra en la musicalitat i la connexió que la converteixen en una de les persones més buscades en l’escena.

La seva timidesa, com probablement també l’origen eslovè, dóna al principi un sentiment “fred”. Però no cometiu cap error: li encanta riure, fer festa i simplement divertir-se. Durant el ball, és un dels pocs seguidors que mai no rebutja un ball  i, sovint, l’últim a abandonar la pista de ball.

 

 

 

Patrick O’Brian & Sandy Lewis

 

Patrick O’Brien (UK) ha estat al capdavant de l’escena Collegiate Shag d’Europa, ensenyant i promovent la dansa al Regne Unit i al voltant d’Europa. Ha estat ballant Collegiate Shag des de 2013 i és conegut pel seu estil suau, però ràpid. El seu ensenyament es caracteritza per trencar els moviments cap al nucli i després construir-los pas a pas per poder conquerir fins i tot els moviments més dificils.

Sandy Lewis (USA) és una ballarina Collegiate Shag i coneguda internacionalment per la seva gran energia i alegria que la segueix tant a la pista de ball com a l’aula. És una dels membres fundadors de la Barcelona Shag Society i ha estat activa a la seva comunitat de dansa local ia l’estranger des de l’any 2012. És una instructora meticulosa que es centra en la tècnica i l’estil, sense deixart de ser divertida.